Wageningen

In Wageningen is sinds 1983 de Yggdrasilstam te vinden. De stam is in het leven geroepen door enthousiaste scouts die ‘thuis thuis’ actief waren bij hun scouting, en in Wageningen ook graag scoutingactiviteiten wilden doen. We zijn toen aangesloten als stam bij de Wageningse scoutinggroep Die Wiltgraeff en tot heden komen we iedere woensdagavond samen op de blokhut in het bos van Die Wiltgraeff. Hier beginnen we de opkomst altijd met een lekkere (vegetarische) maaltijd. Vervolgens, nadat we onze onmisbare thee hebben gedronken en koekjes hebben gegeten, hebben we afwisselend een grote opkomst of tussenopkomst. De grote opkomsten worden altijd door minimaal 2 leden georganiseerd en worden aan het begin van het jaar ingedeeld tijdens de planningsopkomst.

Onze opkomsten zijn erg gevarieerd. Zo hebben we creatieve opkomsten (bijv. Bob Ross schilderen, macramé & figuurzagen), echte scouting opkomsten (bijv. pionieren, hout hakken & vuur maken), studentikoze opkomsten (bijv. biercantus & datediner) en jaarlijks terugkerende opkomsten zoals sinterklaas, nieuwjaarsdiner, verjaardagsopkomst en ons eigen ‘sleutelspel’. Verder komt een gezellig avondje (bord)spelletjes spelen ook regelmatig voor.

Ook gaan we minstens twee keer per jaar samen op kamp. In de winter gaan we ieder jaar op winterkamp. Dit kamp is traditioneel ‘thuisthuis’ bij een van de leden die het kamp organiseert. Tijdens dit kamp worden de nieuwe leden geïnstalleerd. In de zomervakantie gaan we op zomerkamp, dit duurt een week en het liefst gaan we naar het buitenland. Verder zijn we natuurlijk altijd te vinden op SSW, het gezamenlijke kamp met alle studentenstammen van Nederland.

Wil je een keertje bij ons komen kijken? Stuur dan een mailtje of neem contact op via onze socials:

Schuiven naar boven