Home (oud)

Delft

De Delftsche Zwervers zijn de oudste studentenstam in Nederland. Ze zijn maar liefst meer dan 100 jaar oud en verblijven in het prachtige kruithuis in Delft. Iedere dinsdag- en donderdagavond staat er om 18 uur een heerlijke maaltijd klaar, waarna er een avondprogramma georganiseerd wordt door een van hun leden. Deze programma’s kunnen van alles zijn: van vuurspuwen tot D&D, van Bob Rossen tot door het centrum kanoën, en nog veel meer. Iedereen is altijd welkom op onze verenigingsavonden, dus kom gezellig langs!

Meer over de Delftsche Zwervers? Check
https://www.delftschezwervers.nl/
           

Eindhoven

De LEDStam maakt het gezegde “Eindhoven de gekste” waar. Zo hebben zij bij code rood van het KNMI met een gepionierde constructie en een zeil gewoon rond het kampvuur gezeten. En hebben ze voor een mystery activity een paar honderd kilometer door heel Nederland gereden. Niets is te gek voor de LEDStam!

Meer over de LEDStam? Check
www.studentenscoutingeindhoven.nl
               

Enschede

Radix is Latijn voor stam, maar ook voor wortel. Daarom vind je bij Radix, naast heel veel scouting, ook wel eens een langvormige oranje groente in je slaapzak. De ene week is er een opkomst, zoals een midwinterbarbecue. De andere week wordt er aan het hok geklust. Bonus: het gebouw ligt praktisch op de campus!

Meer over Radix? Check
www.radixenschede.nl
               

Groningen

De opkomsten van de Martinistam zijn altijd in het centrum (of net daarbuiten!). Suppen door de grachten in de binnenstad, een quiz in één van de vele kroegen of apenkooien met een andere studentenvereniging? Dat er niets boven Groningen gaat, bewijst de Martinistam keer op keer!

Meer over de Martinistam? Check
www.martinistam.nl
               

Leiden

De Sleutelstam denkt graag out of the box. Denk aan een opkomst waarbij geschilderd wordt met licht. Of een opkomst waarbij je juist wel mag kliederen met kaarsvet! En in een stad met zoveel grachten zal het je niet verbazen dat de Sleutelstam regelmatig gaat kanovaren. De Sleutelstam opent een wereld van mogelijkheden!

Meer over de Sleutelstam? Check www.sleutelstamleiden.nl
               

Nijmegen

Het gebouw van de NovioMaguStam staat op een heuvel aan de rand van de stad. Als die beklommen is, wordt er samen gegeten. Daarna begint de opkomst, die vaak wordt afgesloten met een kampvuur. De favoriete activiteiten van de NovioMagustam? Lasergamen en tamponzeeslag staan bovenaan!

Meer over de NovioMaguStam? Check www.noviomagustam.nl
          

Utrecht

Ook in het midden van Nederland vind je een gezellige Studentenstam. Lekker centraal, maar wel ontzettend gezellig. Actieve opkomsten wisselen ze af met leuke borrels. Ze spelen leuke spellen in de mooie binnenstad van Utrecht, maar ook buiten Utrecht een tweedaagse hike lopen of een dagje naar Walibi gaan zijn zeker mogelijk. Wat ze ook doen, bij de U.F.O.-Stam is het in ieder geval altijd buitenaards gezellig!

Meer over de U.F.O.-Stam? Check
www.ufostam.nl
               

Wageningen

Koekjes, thee en gezelligheid zijn onmisbare ingrediënten voor een opkomst bij de Yggdrasilstam. Hun opkomsten zijn erg creatief; denk aan het pimpen van je fiets voor real life Mario Kart, een Bob Ross schilderavond of weerwolven van Wakkerdam spelen via WhatsApp.

Meer over de Yggdrasilstam? Check
www.yggdrasilstam.nl
               

Studenten-stammen in oprichting

In deze steden zijn we net begonnen met een nieuwe stam, en wordt er hard gewerkt aan het oprichten! Je steentje bijdragen? Dat kan!

Is your city not listed?
Don’t be sad, Studentenscouting is growing every year. And that growth is only possible because of the enthusiasm of the studentscouts and their groups. Do you study in Amsterdam, TIlburg, Zwolle or another student city and are you missing a group there? Leave your personal information behind in this form and we will reach out to you! this form, and we will contact you!

Leeuwarden

De jongste vereniging van Leeuwarden is gehuisvest in de blokhut van een waterscoutinggroep, ze heten de luwt-stam. Naast de reguliere opkomsten kun je hier dus ook het water op: het beste van twee werelden!

Meer over de luwt-stam? Check
         

Maastricht

In Maastricht is de M.O.S.A.-stam de enigste engelstalige studentenstam van Nederland. Ze zijn engelstalig vanwege de vele internationale scouts in Maastricht. DIt belemert ze niet om wel mee te doen aaan alle leuke Studentenscouting Nederland activiteiten. Kom bij ze op bezoek om te kijken hoe gezellig ze zijn en de internationale sfeer mee te krijgen!

Meer over de M.O.S.A.-stam? Check
         

Arnhem

In Arnhem is de Trolleystam gevestigd. Deze stam kan natuurlijk ook niet anders heten met de hoeveelheid trolleybussen in Arnhem. Deze zeer enthousiaste groep scouts is bezig met een mooie vereniging op te richten. Kom jij ze helpen?

Meer over de Trolleystam? Check        

Wat is studentenscouting?

Eigenlijk precies wat de naam suggereert. Studentenscouting is gericht op scouts die studeren en graag bij een vereniging willen die perfect aansluit op hun interesses. Het is inmiddels al te vinden in acht verschillende steden, en de verenigingen zijn ook actief op landelijke evenementen. Aangezien de activiteiten meestal doordeweeks zijn, is dit makkelijk te combineren met een lidmaatschap bij een andere groep.

Contact

Do you want to know more about Student

Wat je vraag ook is, voel je vrij om contact met ons op te nemen! Dat kan via email!

           

Scroll to top