Onze oorsprong

Studentenscouting Nederland (SSN) is ontstaan uit de behoefte om meer samen te doen met de verschillende studentenstammen en om het concept Studentenscouting bekender te maken. Na verloop van tijd kwam er een centraal orgaan om dat in goede banen te leiden: de landelijke vertegenwoordiging (LV). Aan de eerste benaming van de LV, de Promocommissie, kun je nog goed zien wat er in die tijd centraal stond. Dit geldt nu nog steeds, maar tegenwoordig zijn andere dingen zoals landelijke evenementen, communicatie tussen stammen en communicatie met andere (internationale) organisaties ook belangrijk.

Ontmoet de Landelijke vertegenwoordiging

Zoals gezegd houdt de LV zich bezig met promotie van studentenscouting en het ondersteunen van de aangesloten en nieuwe Studentenscoutingverenigingen op allerlei terreinen. De LV organiseert bijvoorbeeld de Raad der Studentenstammen, het overleg waar alle besturen van aangesloten verenigingen samenkomen en praten over thema’s die alle verenigingen aangaan. Ook het ondersteunen van evenementen voor studentenscouts is een belangrijke taak. Belangrijke evenementen zijn bijvoorbeeld het Studentenscoutingweekend, Studentenscoutinggala en de bestuursfotoawards.

De LV is vergelijkbaar met een ander parttime bestuursjaar van een studentenorganisatie met vergelijkbare functies. Het grote verschil is echter dat er niet een vast bestuur is wat samen een jaar doormaakt. In plaats daarvan worden individuele leden ingestemd in maximaal drie termijnen van 1 jaar. Dit gebeurt maximaal twee keer per jaar tijdens de Raad der Studentenstammen.

Benjamin Hillebrand

Mark Aarsen